Stötdämpare


Därför är det viktigt med fungerande stötdämpare:


1. Bättre markkontakt
Fungerande stötdämpare gör att hjulen håller nära kontakt med vägbanan. Hjulen får helt enkelt bättre grepp om vägen.
2. Bättre kurvstabilitet
Risken att stötdämparna ska tryckas ihop minskar och på så sätt ökar stabiliteten vid kurvtagningar i hög hastighet. Farliga kast undviks.
3. Kortare bromssträcka
Välfungerande stötdämpare gör att bilen inte niger vid inbromsningar. Bromssträckan förkortas och din bil blir säkrare.
4. Mindre däckslitage
Nya stötdämpare ger ett jämnt slitage på däcken vilket minskar risken för vattenplaning och sparar in på dina däckkostnader.

Om fjädrar


Vår bilverkstad i Kristianstad erbjuder marknadens bredaste sortiment av fjädrar från Europas ledande fjäderleverantör. Vi har standardfjädrar, gasfjädrar, bladfjädrar och sportfjädersatser för personbil och lättare lastbil.

Passa på att kolla dina fjädrar och stötdämpare samtidigt som du byter däck. Det är spiralfjädrarna som bär bilens tyngd, dåliga fjädrar gör att bilen ser nersjunken ut. Dåliga stötdämpare kan vara svårare att upptäcka, en bra regel är därför att kolla stötdämparna regelbundet efter 2000 mils körning. Är dem utslitna ökar det slitaget på dina vinterdäck och innebär en ökad risk för dig och dina medtrafikanter. Nya stötdämpare ger en säkrare kurvtagning och förkortar bromssträckan i händelse av en nödsituation. Bilen får en bättre markkontakt och slitaget på däcken minskar. Gör det därför till en vana att kolla både stötdämpare och fjädrar nästa gång du byter däck.

Stötdämpare


Stötdämparens uppgift är att bibehålla en behaglig bilkörning. Komforten upprätthålls genom att stötdämparenhäver chassirörelser, stoppar fjäderns rörelser och genom att den skapar nära kontakt mellan hjul och väg. Vi har valt att samarbeta med en av världens största tillverkare av originaldelar. De täcker 98% av personbilsparken och tillverkar miljontals produkter varje vecka.